ShippingWatch

Clarksons: Tredje år i træk med containervækst

2015 bliver tredje år i træk med vækst i den globale containertrafik, skriver britiske Clarksons og opjusterer sine i forvejen positive forventninger for industrien næste år. "Stærk vækst skubber forventningerne til 2014 og 2015 op."

Clarksons fastholder i sin seneste månedlige analyse af containermarkedet, at der er udsigt til pæn vækst i både 2014 og 2015. Udviklingen i økonomien ser generelt ud til at styrke troen på, at containerindustrien vil vokse med over seks procent både i år og næste år, skriver det britiske mæglerhus.

Det er dermed tredje år i træk, at containertransporten til søs går i vejret efter et sløvt 2012.

"Opbakningen fra en kraftig vækst i handlen på flere af de store trades har løftet forventningerne til væksten i den globale handel til over seks procent i både 2014 og 2015," hedder det i analysen.

Forventningen til væksten i år lyder nu på 6,1 procent og 6,7 procent i 2015. Det er fortsat hovedstrækningerne fra Asien til Europa og USA-trafikken, der vil trække læsset.

Også handlen på Sydamerika og Latinamerika ventes ifølge Clarksons at vise forbedret vækst næste år efter et mere sløvt 2014.

For blot en måned siden var Clarksons også positiv, men ikke så positiv som nu. Da skrev skibsmæglerne i sin månedlige analyse, at "væksten på det globale containermarked i år vil lande på omkring seks procent, og at den forventes næsten at nå det samme i 2015."

Clarkson ser positivt containermarked ind i 2015 

SeaIntel: Her de de 10 værste container-trades i 2014

Skou: Maersk Line og MSC skal være lige punktlige 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs