ShippingWatch

Nyt stort ratefald på Asien-Nordeuropa

Der var nye markante ratefald på containerfarten fra Asien sidste uge.

Foto: Hanjin

Containerfarten fra Asien til Nordeuropa led under nye ratefald i sidste uge, viser tal fra containerindekset SCFI fra Shanghai Shipping Exchange.

På den for Maersk Line vigtige rute mellem Asien og Nordeuropa var faldet størst, målt i procent. Spotraten dykkede her 9,5 pct. til 822 dollar per tyvefodscontainer (teu).

Raten er nu dykket tre uger i træk med samlet 27 pct. fra 1129 dollar per teu og er i det laveste niveau siden oktober 2013.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Også på de andre store ruter var der ratefald. På Asien-Middelhavet faldt raten 9,1 pct. til 1125 dollar per teu, mens raterne til USA faldt henholdsvis 7,5 pct. til vestkysten og 5 pct. til østkysten.

Overordnet viste SCFI-indekset, et fald ugen på 6,2 pct. i forhold til sidste uge til 935,8, hvilket fortsat er det laveste niveau siden marts.

SCFI-indekset sammensættes af raterne på 15 forskellige ruter fra Shanghai til resten af verden. Ruten mellem Asien og Nordeuropa vægter 20 pct., mens ruten til Middelhavet vægter 10 pct. Ruterne til de amerikanske kyster vægter henholdsvis 20 pct. for vestkysten og 8 pct. for østkysten.

Container når rekordhøjt ophugningsniveau

SeaIntel: "Skjulte" besparelser på mega-skibe

Kina klar til at overgå Triple-E

Forsiden lige nu

Janholt styrer mod overskud i Pioneer efter turbulent år

Tørlastrederiet Pioneer Marine, der i september hentede Torben Janholt, den tidligere topchef i J. Lauritzen, ind som CEO, endte fjerde kvartal med et overskud. Et turbulent 2017, hvor hele ledelsen blev skiftet ud, skal afløses af plus for hele 2018, siger Janholt til ShippingWatch.

Teekay Tankers venter rateopsving frem mod 2019

Det canadiske tankrederi fik et mindre underskud i både fjerde kvartal og hele året i et marked, hvor bl.a. en lavere olieproduktion fra Opecs side førte til lavere rater end normalt. Skrotning kan føre til stærkere rater hen mod slutningen af året, siger CEO.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere