ShippingWatch

Asien-Europa rater falder yderligere tilbage

Spotraten på containerfragt fra Asien til Nordeuropa faldt igen mærkbart tilbage denne uge. Det viser tal fra Shanghai Shipping Exchanges SCFI-indeks ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Der var igen mærkbar tilbagegang på Asien-Europa, viser tal fra Shanghai Shipping Exchanges SCFI-indeks ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Indekset dykkede 5,5 pct. til 1230 dollar per tyvefodscontainer ifølge SCFI-indekset, efter et fald på 8,1 pct. ugen før. Dermed er en stor del af den ratestigning, rederierne fik gennemført på ruten 1. juli, udraderet igen på kort tid.

Det samlede indeks, som viser spotpriserne på fragt fra Shanghain til syv destinationer i resten af verden, faldt 1,8 pct. til 1080,06, viser tal fra Shanghai Shipping Exchange. Det var også anden uge i træk med fald.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Ruten mellem Asien og Nordeuropa, som er den måske vigtigste for Maersk Line og de andre store containerrederier, vægter 20 pct. i det samlede indeks, mens ruten til Middelhavet vægter 10 pct. Ruterne til de amerikanske kyster vægter henholdsvis 20 pct. for vestkysten og 8 pct. for østkysten.

Rateindekset falder knap 2 procent

Nordea ser fremgang for shippingbranchen

SeaIntel: Aftale stor sten i skoen for CMA CGM

Forsiden lige nu

Teekay Tankers venter rateopsving frem mod 2019

Det canadiske tankrederi fik et mindre underskud i både fjerde kvartal og hele året i et marked, hvor bl.a. en lavere olieproduktion fra Opecs side førte til lavere rater end normalt. Skrotning kan føre til stærkere rater hen mod slutningen af året, siger CEO.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere