ShippingWatch

Rateindekset falder knap 2 procent

Det vigtige indeks over containerfragtrater, SCFI-indekset, faldt denne uge knap 2 procent.

Foto: Hanjin

Endnu et fald ramte denne uge det vigtige indeks over containerfragtrater, SCFI-indekset, som faldt knap 2 procent. Indekset, som viser spotpriserne på fragt fra Asien til resten af verden, faldt helt præcis 1,8 pct. til 1080,06, viser tal fra Shanghai Shipping Exchange.

Dermed nedtones containerrederiernes succes med at løfte raterne per 1. juli, som det var varslet på en lang række ruter. Her steg indekset 8,3 pct. i ugerne omkring månedens start, inden nedturen begyndte sidste uge med et fald på 2,6 procent.

Få flere nyheder om shipping - få ShippingWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Indekset sammensættes af raterne på syv forskellige ruter fra Shanghai til resten af verden. Ruten mellem Asien og Nordeuropa, som er den måske vigtigste for Maersk Line og de andre store containerrederier, vægter 20 pct., mens ruten til Middelhavet vægter 10 pct. Ruterne til de amerikanske kyster vægter henholdsvis 20 pct. for vestkysten og 8 pct. for østkysten.

Cosco skrotter stort efter nye indkøb

Drewry: 2M er ingen katastrofe for konkurrenterne

SeaIntel: Aftale stor sten i skoen for CMA CGM

Forsiden lige nu

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Golden Ocean håber miljøkrav kan opveje flådevækst i tørlast

Markedet har forbedret sig for tørlast, og det har fået ordrebogen til at vokse og potentielt presse konkurrencen i de kommede år. Golden Ocean håber, at de næste par års miljøkrav kan presse flere skibe til ophugning, lyder det i forbindelse med regnskabet for 2017.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere