ShippingWatch

Platou: Maersk og MSC sparer 4 pct på 2M

Maersk og MSC kan spare 4 pct. i enhedsomkostninger på den nye 2M aftale, estimerer Platou.

Foto: APM Terminals

Maersk Line og MSC har meldt ud, at de forventer betydelige besparelser på den nye samarbejdsaftale kaldet 2M, som de indgik torsdag. Flere analytikere har forsøgt at estimere, hvor store besparelser, der er tale om, og Platou kommer nu med et bud på 4 procents besparelser på enhedsomkostningerne.

Analysehuset fremhæver, at det formentlig ikke er det endelige resultat, da der stadig ikke er meldt al data ud på samarbejdsaftalen.

"Ifølge data fra Alphaliner, kontrollerer Maersk Line og MSC til sammen 132.700 teu eller 35 pct. af den kapacitet, som ugentligt sejler på Asien-Europa. Maersk Line har meldt ud, at markedsandelen vil falde til under 30 pct., hvilket dermed indikerer en kapacitetsreduktion på omkring 20.000 teu eller omkring to ugentlige strenge for at hjælpe med at højne udnyttelsesgraden af de resterende skib og skære mere i enhedsomkostningerne," skriver Platou i en analyse.

SeaIntel: Aftale stor sten i skoen for CMA CGM

Platou udregner de 4 procents omkostningsbesparelse ud fra, at rederne også ønsker at nedbringe deres udledninger af CO2, hvilket betyder langsommere sejlads med skibene.

2M-aftalen mellem Maersk Line og MSC omfatter 185 skibe og er aftalt til at løbe i ti år. Udmeldingen om 2M kommer efter, at P3-alliancen mellem de to 2M-parter og CMA CGM faldt til jorden efter en manglende godkendelse fra de kinesiske myndigheder.

Drewry: 2M er ingen katastrofe for konkurrenterne

Afskiberne vil kigge 2M efter i sømmene

Maersk-chef: Derfor er MSC den bedste partner for os

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere