ShippingWatch

Maersk Line har sluppet tronen som nummer et

Schweiziske MSC har overtaget tronen som verdens største containerrederi foran Maersk Line, der har givet sine nicheselskaber mere og mere selvstyre.

Foto: Maersk Line

Det Schweiz-baserede containerrederi MSC, der kontrolleres af den italienske Aponte-familie, har overtaget tronen som verdens største globale containerrederi målt i såvel flådestørrelse som antal fragtede containere foran Maersk Line, der siden slutningen af 1990erne har rangeret som nummer et, især cementeret efter overtagelsen af Sea-Land og P&O Nedlloyd.

Det fremgår af en ny analyse fra SeaIntel Maritime Analysis, der gennemgår data på tværs af MSC's og Maersk Lines forskellige nicheselskaber.

Ifølge analysen kunne Maersk Line dog uden problemer have fastholdt tronen som nummer et ved at placere flere skibe under Maersk Line-brandet. Men beslutningen om at opgive sin førerposition signalerer i stedet rederiets fokus på de finansielle resultater og bundlinie frem for en rangliste-placering, påpeger SeaIntel.

P3-partner årets bundskraber i rettidighed

En sammenligning af containerrederiernes økonomiske resultater er imidlertid ikke mulig, fordi MSC aldrig har offentliggjort regnskaber eller tal.

Udklip.PNG

Kilde: SeaIntel Maritime Analysis

Maersk Line har de seneste år givet rederiets underliggende selskaber, niche brands som Safmarine, MCC på intra-Asien og feederrederiet Seago Line, mere og mere selvstyre. Det blev senest understreget for nylig med meddelelsen om genoplivningen af Sea-Land dækkende de intra-amerikanske ruter fra 1. januar 2015.

I alt har A.P. Møller - Mærsk en samlet containerflåde svarende til godt 2,6 mio. teu ifølge analysehuset Alphaliners top-100 liste mod MSC's godt 2,4 mio. teu, hvilket også forklarer, hvorfor Maersk Line typisk kaldes det største containerrederi i verden.

Maersk Lines førsteplads i fare om kort tid

Maersk og CMA CGM har sat sig på Asien-Vestafrika

SeaIntel: CKYHE-alliancen kan blive endnu større

 

 

Forsiden lige nu

Torben Janholt styrer mod overskud i Pioneer efter turbulent år

Tørlastrederiet Pioneer Marine, der i september hentede Torben Janholt, den tidligere topchef i J. Lauritzen, ind som CEO, endte fjerde kvartal med et overskud. Et turbulent 2017, hvor hele ledelsen blev skiftet ud, skal afløses af plus i 2018, siger Janholt til ShippingWatch.

Teekay Tankers venter rateopsving frem mod 2019

Det canadiske tankrederi fik et mindre underskud i både fjerde kvartal og hele året i et marked, hvor bl.a. en lavere olieproduktion fra Opecs side førte til lavere rater end normalt. Skrotning kan føre til stærkere rater hen mod slutningen af året, siger CEO.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere