Verdens største containerskib er på vej til Europa på sin jomfrurejse

MSC overtager titlen som indehaver af verdens største containerskib, når MSC Irina med en kapacitet på 24.346 containere rammer vandet senere i år.
Foto: Yangzijiang Shipbuilding
Foto: Yangzijiang Shipbuilding

Verdens største containerskib, MSC Irina, er sejlet ud på sin jomfrurejse fra Kina og er på vej til sin ejer, MSC.

Dermed vil det schweizisk-italienske containerrederi overtage titlen som indehaver af verdens største containerskib fra taiwanesiske Evergreen.

MSC Irina har plads til hele 24.346 containere, blot et par hundrede mere end søsterskibet MSC Tessa, der kan sejle med 24.116 containere. Skibene er bygget i Kina på værftet Yangzijiang Shipbuilding, skriver flere medier.

Inden MSC Irina kom på banen, var det Evergreens Ever Alot med 24.004 containere, der havde rekorden som verdens største.

Containerrederierne har haft gyldne tider fra sensommeren 2020 og helt frem til fjerde kvartal sidste år, hvor tårnhøj efterspørgsel og for få skibe sendte indtjeningen op på uhørt høje niveauer.

På den baggrund har rederierne bestilt mange og større og større skibe i de sidste par år, og værfterne er dermed fuldt pakkede med ordrer på containerskibe frem til 2025. De begynder nu at blive leveret på et tidspunkt, hvor efterspørgslen på søfragt er dalende.

I modsætning til for eksempel Evergreen og MSC har danske Maersk, der indtil starten af 2022 var verdens største containerrederi, valgt ikke længere at gå efter at udvide flåden med store skibe.

Det sker efter, at Maersk tilbage i 2013 var indehaver af verdens største ultra-large containerskibe med Triple-E serien, der var de første skibe, som kunne laste mere end 18.000 containere.

Skibene endte dog med at sejle halvtomme rundt på ruten fra Asien til Europa, da efterspørgslen også dengang udeblev, da skibene ramte vandet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også