Maersk laver stor ændring af sin traditionsrige generalforsamling

Aktionærer kan kun deltage virtuelt på årets generalforsamling i rederiet. Maersk mener, at tiden er løbet fra de fysiske arrangementer.
I 2018 blev Maersks generalforsamling afholdt i Bella Centeret i København. Blandt deltagerne var Robert Mærsk Uggla, som i dag er formand i rederiet. | Foto: Tycho Gregers/Ritzau/Ritzau Scanpix
I 2018 blev Maersks generalforsamling afholdt i Bella Centeret i København. Blandt deltagerne var Robert Mærsk Uggla, som i dag er formand i rederiet. | Foto: Tycho Gregers/Ritzau/Ritzau Scanpix

Den danske rederikoncern Maersk gør op med årtiers tradition og laver en stor ændring af sin generalforsamling.

I år vil arrangementet for første gang udelukkende være digitalt. Det vil sige, at aktionærer kun kan deltage online. 

I flere år er generalforsamlingen blevet afholdt forskellige steder i København, og begivenheden har ofte været lidt af et tilløbsstykke for aktionærer og medier, som har haft mulighed for at møde Mærsk-familien.

Men tiden er løbet fra de stort anlagte arrangementer, mener Maersk.

”De seneste år har vist, at færre aktionærer deltager i de fysiske møder,” skriver rederiet i indkaldelsen til generalforsamlingen, som bliver afholdt 28. marts.

Maersk håber samtidig, at flere aktionærer vil deltage, når de ikke behøver at møde op fysisk.

”En virtuel generalforsamling vil være tilgængelig for en bredere gruppe af selskabets aktionærer og gør det nemmere for både danske aktionærer og udenlandske aktionærer at deltage, stille spørgsmål og eventuelt stemme,” skriver den børsnoterede koncern.

Hvis en aktionær ønsker at deltage i den digitale generalforsamling, så skal personen tilmelde sig på Maersks hjemmeside. Herefter vil aktionæren få en vejledning til, hvordan man logger på, stiller spørgsmål og stemmer.

Under coronakrisen, hvor restriktioner gjorde det svært at samles, afprøvede Maersk flere modeller for sin generalforsamling. 

I 2020 skulle den have været afholdt i Operahuset, men blev istedet flyttet til hovedkvarteret på Esplanaden i København. Rederiet opfordrede desuden alle aktionærer til at holde sig væk. I 2021 var den udelukkende digital på grund af restriktionerne og ikke som følge af et bevidst valg som i år.

Sidste år var arrangementet også delvist digitalt, men aktionærer kunne stadig deltage fysisk i et stort telt, som var sat op i gården i hovedkvarteret.

Blandt punkterne på årets generalforsamling er valget af Kasper Rørsted, tidligere topchef i Adidas, som nyt bestyrelsesmedlem.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også