ShippingWatch

Ordrebølge af containerskibe holder momentum

Analysehus tæller bestillinger på over 100 skibe i størrelsesorden 7.000-8.000 teu. Også i første kvartal var der et stort antal ordrer på containerskibe.

Foto: Daniel Reinhardt/AP/Ritzau Scanpix

Der er fortsat godt gang i ordrebøgerne hos rederier og skibsejere, som har været flittige med at lægge nye bestillinger på containerskibe.

Analysehuset Alphaliner tæller eksempelvis nu i alt fald 120 bekræftede eller ”rapporterede” ordrer på skibe på mellem 7.000-8.000 teu, som ifølge analysehuset vil blive leveret inden udgangen af 2024.

Også i første kvartal kom der flere nye ordrer til, vurderer analysehuset.

”Markedet har i den grad set en hidtil uset bølge af afgivne ordrer gennem slutningen af 2020, hele 2021 og igennem første kvartal af 2022,” lyder det.

Bestillingerne betyder, at ordrebogen på skibe i størrelsesorden 7.000-8.000 teu efterhånden nærmer sig 1 mio. teu, skriver Alphaliner.

Det er ikke længere siden end oktober 2020, at containerrederiernes ordrebøger på nye skibe var slunkne.

Siden da har en optur i markedet udbygget ordrebøgerne ret væsentligt. Ifølge Alphaliner er den såkaldte ordrebog-til-flåde ratio steget til 27 pct. i maj.

”Dagens ordrebøger er de største i historien på mere end 6,8 mio. teu,” skriver Alphaliner.

Nye ordrer på containerskibe rammer højeste niveau siden 2008

MSC’s ordrebog svarer til verdens femte største containerrederi

Mere fra ShippingWatch

Stolt-Nielsen lander bedste kvartalsoverskud i årevis

Norske Stolt-Nielsen, som har købt op i rivalen Odfjell, var begunstiget af højere mængder og spotrater i kemikalietankmarkedet og venter en fortsat bedring. Selskabet er dog ikke helt klar til at bestille nybygninger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs