ShippingWatch

Aktiemarkedet nøler omkring den langsigtede transformation af Maersk

Maersk-aktien ligger ca. dobbelt så højt som før corona. Men selv om selskabet har gjort meget for at modernisere forretningen, tager stigningen i markedsværdien i det store og hele kun højde for de ekstraordinære indtægter under det nuværende logistikkaos, lyder en vurdering.

Foto: Damiian Dovarganes/AP/Ritzau Scanpix

Hvis man vil se, hvor hurtigt vilkårene kan ændre sig i erhvervslivet, er A.P. Møller-Maersk et godt eksempel at tage fat i.

For blot fire-fem år siden var koncernen med den stolte historik og store selvfølelse plaget af et tilsyneladende kronisk lavt afkast på den investerede kapital. Kuren, som den nye ledelse ordinerede, var så omfattende, at der ikke er noget at sige til, at aktiemarkedet havde svært ved at tro, den kunne lykkes. Store aktiviteter skulle sælges fra, andre skulle føjes til, og selve kulturen under den syvtakkede stjerne skulle vendes på hovedet for at appellere til de unge, it-vante generationer af medarbejdere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs