ShippingWatch

Kinesisk energikrise truer med at forstyrre den globale forsyningskæde

Købere i Europa og USA må ifølge Financial Times vente længere på vareforsyninger, da kinesiske fabrikker er tvunget til at reducere produktionen.

Foto: Zhang Jingang/AP/Ritzau Scanpix

Købere i Europa og USA må vente længere på vareforsyninger, da kinesiske fabrikker er tvunget til at reducere produktionen.

Det skriver Financial Times.

Fabriksejere i Kina og deres kunder på verdensplan har fået at vide, at de skal forberede sig på, at strømafbrydelser bliver en del af livet.

Det sker, da præsident Xi Jinping hårdt vil mindske verdens næststørste økonomis afhængighed af kul.

Måneder med kulmangel har afbrudt strømmen til husholdninger i det nordøstlige Kina og forårsager strømafbrydelser på fabrikker i hele landet.

Behovet for energi stiger dog stadig midt i rekordefterspørgslen på kinesiske eksportprodukter. Enerigprobelmerne ventes forstærket af udsigten til vinter.

Kinesiske producenter og multinationale virksomheder bliver opfordret til at øge energieffektiviteten på fabrikkerne og fremskynde investeringer i vedvarende energi.

Den kinesiske regering har dog lavet en kortsigtet pragmatisk løsning på manglen ved at vende tilbage til de tunge brændstoffer på trods af langsigtede løfter om at skære kul helt væk.

I løbet af den sidste uge beordrede regeringen udvidelse af kulproduktionen i landet.

Samtidig blev der lavet omfattende markedsreformer, hvilket tvang alle kulfyrede elproducenter til at sælge ind på engrosmarkedet, hvilket tillod elpriserne at stige med op til 20 pct.

Klar opbremsning i Kinas økonomiske vækst i tredje kvartal 

Vækst i USA-eksport af sojabønner til Kina 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs