ShippingWatch

Høje containerrater rammer især billige møbler og vaskemaskiner

Containerraterne fra Asien til Europa er steget så meget under coronapandemien, at det kan mærkes især blandt de billigste varer. Møbler, vaskemaskiner og tørretumblere er nogle af dem, hvor det ses tydeligst, viser nye tal.

Foto: PR / Maersk

Selvom prisen på at sende en container fra Shanghai til Rotterdam er steget voldsomt over det seneste år, er det ikke sikkert, at forbrugerne i sidste ende kommer til at mærke det, fordi der trods alt kan være mange par sko eller T-shirts i en sending.

Men virksomheden, der betaler for fragten, kommer indiskutablet til at betale mere for at få sine varer hjem, med mindre den har været i stand til at indgå aftaler, der udjævner de spring, der er foregået.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs