ShippingWatch

Myndigheder i Suez-kanalen vil frigive Ever Given for et depositum

Ejeren af containerskibet Ever Given kan få frigivet skibet, der siden marts har været holdt tilbage i Suez-kanalen, hvis de er villige til at betale et depositum på 200 mio. dollar.

Foto: Mohamed Abd El Ghany/Reuters/Ritzau Scanpix

Containerskibet Ever Given, der blokerede for trafikken gennem Suez-kanalen i en uge, er stadig holdt tilbage af myndighederne i området, der nu har valgt at reducere erstatningskravet mod skibets ejer.

Ifølge Reuters har formanden for Suez Canal Authority (SCA) indvilliget i at acceptere et reduceret beløb på 550 mio. dollar, hvilket er lidt lavere end de 600 mio. dollar, der senest er blevet fremlagt.

Samtidig vil myndighederne i Suez-kanalen gå med til at frigive Ever Given for et depositum på 200 mio. dollar, hvor det resterende beløb kan betales efterfølgende.

Myndighederne i Suez-kanalen har tidligere krævet 916 mio. dollar i erstatning, som efterfølgende blev skruet ned. Ever Givens ejer, japanske Shoei Kisen Kaisha, har flere gange klaget over erstatningskravet samt anmodet om at få skibet frigivet.

Suez-kanalen skal udvides efter kaos med containerskib 

Forsikringsselskab kalder krav mod Ever Given "exceptionelt stort" 

Myndigheder i Suez-kanalen skruer ned for erstatningskrav mod Ever Givens ejer 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs