ShippingWatch

Hedt containermarked fortsætter efter stor efterspørgsel på varer

Efterspørgslen på containere ind i USA er fortsat høj, da amerikanerne trods vaccineudrulning stadig investerer i fysiske varer frem for oplevelser, vurderer Sea-Intelligence.

Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix

Der er fortsat gang i efterspørgslen på containere, da behovet for fysiske varer frem for oplevelser har fortsat udviklingen fra første kvartal.

Udviklingen er især båret af importen af containere ind i USA, hvor forbrugerne fortsat investerer i fysiske goder. Det skriver analysehuset Sea-Intelligence.

Mønsteret opstod allerede ved coronapandemiens begyndelse i 2020, hvor amerikanernes udgifter i oplevelsesøkonomien faldt kraftigt. Ifølge analysen svarer den nuværende situation til, at amerikaneres forbrug i fysiske varer er vokset 9 pct. årligt i løbet af de seneste to år.

Selv om USA er langt med udrulningen af vaccinationer mod coronavirus, vurderer Sea-Intelligence at udviklingen fortsætter, da man allerede har set, at amerikanerne fortsat lægger deres penge i varer.

Maersk Container Industry udbygger ordrebogen i første kvartal

Containerraterne falder efter flere rekorder 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Uenighederne sejrede, da IMO's miljøkomité forsøgte at skabe konsensus om nye klimaindsatser inden for skibsfarten. Maersk er frustreret. En stort tænkt, men kritiseret metanolfabrik i USA med Hafnia som medinvestor smuldrer. Springer konkurrenterne på Maersks Tradelens blockchain-projekt, der nu rulles ud i Kina?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs