ShippingWatch

Storbank tror fortsat på stigende Maersk-aktie efter møde med rederiet

Den amerikanske bank Citi fastholder troen på en stigende aktiekurs i Maersk efter et møde med rederiets finansdirektør. Banken tager tre vigtige ting med sig fra mødet.

Maersks finansdirektør Patrick Jany har for nylig holdt møde med Citi. | Foto: Stine Bidstrup/Patrick Jany/Ritzau Scanpix

Den amerikanske storbank Citi fastholder sit kursmål på 19.130 kr. for Maersk-aktien efter et investormøde mellem banken og Maersks finansdirektør Patrick Jany samt repræsentant for investor relations Jytte Resom.

Ifølge data fra Bloomberg News overgås Citi's kursmål for aktien kun af Deutsche Banks kursmål på 20.000 kr. og kursmålet hos Kepler Cheuvreux på 21.000 kr.

I torsdagens marked faldt Maersk-aktien med 2,5 pct. til 12.370 kr.

Citi skriver i notatet, at kursmålet er baseret på sum-of-the-parts-metoden.

Banken peger i notatet på tre vigtige ting fra mødet.

Først og fremmest fremhæver Citi, at Maersk venter, at Capex efter 2022 vil ligge på afskrivningsniveauer. Derfor vil nye ordrer være erstatningsskibe snarere end til vækstformål.

For det andet fremhæver Citi, at Maersk er meget fokuseret på at addressere ESG-spørgsmål, og at selskabet har gjort meget for at arbejde med infrastrukturudfordringer relateret til forsyning af brændstof.

For de tredje fremhæver Citi, at Maersk ikke ser nogen negativ effekt af stigende oliepriser. Det skyldes det såkaldte "pass-through" element i kontraktrater og de stigende spotpriser.

Men den amerikanske bank peger også på en række risici, som kan medføre, at selskabets aktiekurs ikke rammer bankens kursmål.

"Profitten på containerfragt har historisk været meget volatil," skriver Citi blandt andet.

Banken fremhæver samtidig, at fragtraterne er følsomme over for forsyningsmæssige ubalancer.

Ligesom banken også peger på den svagere prisfastsættelse inden for havnesegmentet.

Kunderne kommer til at betale dyrt for Maersks første klimaneutrale skib

Maersk vil søsætte CO2-neutralt skib i 2023 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM overtager 50 pct. af spansk terminal

CMA CGM udvider i Middelhavsregionen med købet af 50 pct. minus én aktie af den spanske containerterminal TTIA i Algeciras. Det beskrives som en strategisk investering, hvor beløbet dog ikke er oplyst.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs