ShippingWatch

Containerraterne falder for anden uge i streg

Endnu en gang falder raterne på fragt af containere efter flere uger med fremgang.

Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix

Raterne på fragt af containere fra Kina til resten af verden faldt i uge 4 og fortsætter dermed sidste uges tilbagegang efter 14 uger med fremgang.

Rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotprisen på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over, faldt i perioden fra den 22. januar til 29. januar med 0,3 pct. til 2861,69.

På ruterne mellem Asien og Europa, hvor Mærsk dominerer sammen med schweiziske MSC gennem 2M-alliancen, faldt prisen med 2,7 pct. eller 117 dollar til 4276 dollar per tyvefodscontainer (teu). Det er tredje uge i træk at prisen falder på Asien-Europa-ruterne. Før det var raterne steget 12 uger i træk.

På den anden store rute mellem Asien og den amerikanske vestkyst steg raterne i sidste uge med 93 dollar til 4088 dollar per fyrrefodscontainer (feu).

Bimco ser ubalancen i de globale forsyningskæder fortsætte i 2021

CMA CGM skal operere ny terminal i Egypten 

Mere fra ShippingWatch

Sidste uges bedste historier på ShippingWatch

Maersks position som verdens største er ved at lakke mod enden, Wärtsilä afskrev et af fremtidens brændstoffer, Ever Givens manager frygtede negativ omtale efter Suez-hændelse – alt sammen i en uge, hvor det også kom frem, at BW-dominerede Navigator overtager Ultragas i stor handel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs