ShippingWatch

Ventetiden i store amerikanske havne overgår stor konflikt for år tilbage

De to store havne på den amerikanske vestkyst er nu mere fyldte, end de var for få år siden, hvor havnene var ramt af en stor en konflikt mellem havnearbejdere og arbejdsgivere.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Ventetiden i de to store havne på den amerikanske vestkyst, Los Angeles og Long Beach, har nu overgået den seneste historisk arbejdsmarkedskrise for år tilbage, skriver The Journal of Commerce.

31 skibe ligger lige nu for anker ud for de to store havne, mens 29 skibe ligger til kaj på et tidspunkt, hvor importen af varer fra især Asien har nået rekordhøje niveauer. 

Det er mere end i 2014 og 2015, hvor de to amerikanske havne var ramt af en stor krise på grund af en konflikt om arbejdsvilkår for de ansatte i havnen, som førte til arbejdsnedlægger og store forsinkelser.

Og situationen i havnene i Los Angeles og Long Beach spidser yderligere til. 18 skibe er således på vej mod havnene inden for de næste tre dage.

Ifølge The Journal of Commerce skal man tilbage til 2004, hvor havnene ligeledes var ramt af en arbejdsmarkedskrise, for at finde et tidspunkt, hvor havnene var mere overfyldte.

Amerikansk pres får Maersk til at handle på logistikproblemer i glohedt containermarked

DHL tror først på et stabilt containermarked i anden halvdel af 2021

Mere fra ShippingWatch

Maersk Etienne-sag får italiensk politi til at undersøge NGO

NGO'en Mediterranea Saving Human bliver undersøgt af italiensk politi for sin rolle omkring Maersk Etienne og ilandsætningen af de 27 migranter efter 38 dage. Maersk Tankers er bekendt med undersøgelsen og afviser, at der skulle have været en "kommerciel aftale".

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs