Robert Uggla maner til besindighed i Maersk-optur: "Containershipping er en cyklisk industri"

Adm. direktør i A.P. Møller Holding, Robert Mærsk Uggla, understreger i interview med Børsen, at man midt i Maersks optur ikke må glemme, at rederiet opererer i en cyklisk industri, og at logistiksatset langt fra er i mål endnu.
Foto: Tycho Gregers/Ritzau/Ritzau Scanpix
Foto: Tycho Gregers/Ritzau/Ritzau Scanpix

Bestyrelsesformand i A.P. Møller Holding, Robert Mærsk Uggla, glæder sig over de seneste måneders optur i Maersk, men gør i et interview med Børsen samtidig opmærksom på, at containerrederiet opererer i en industri, der er følsom over for svingninger i økonomien.

"Jamen, jeg er også glad for, at det går bedre for A.P. Møller-Mærsk, og at de har godt fat i mange vigtige initiativer, ikke mindst den digitale side. Men man må bare ikke glemme, at containershipping er en cyklisk industri, og Mærsk er slet ikke færdig med arbejdet med at opbygge en stærk logistikside. Selskabet er stadig i en tidlig fase. Både analytikeres og pressens humør har det jo med at svinge nogenlunde i takt med fragtraterne. Vi ser mere langsigtet på det," siger Robert Mærsk Uggla til Børsen.

I interviewet fortæller Robert Mærsk Uggla, hvordan Mærsk-familien har grebet transformationen af Maersk an. Robert Mærsk Uggla fortæller bl.a., at Mærsk-gruppen i bagklogskabens klare lys burde have taget fat på transformationen tidligere, og at noget af inspirationen kom fra den svenske Wallenberg-familie.

Coronapandemien blev en stresstest af Maersks nye strategi og kundernes vurdering

Maersk forbereder sig på et farvel til historisk høje rater i første halvår

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også