ShippingWatch

Maersk giver julebonus til ansatte for indsats i historisk år

Det danske rederi giver en julebonus til alle non executive-ansatte på tværs af alle forretninger. Maersk kalder bonussen en "ekstraordinær anerkendelse" af de ansattes arbejde i 2020, som i den grad har været præget af coronapandemien.

Foto: Bobby Yip/Reuters/Ritzau Scanpix

Maersk giver en julebonus til alle ansatte på 1000 dollar efter et år, hvor coronapandemien har skabt store udfordringer, men også øget indtjeningen i det danske rederi markant.

Bonussen gives til alle non executive-ansatte på tværs af alle Maersks forretninger. Maersk kalder bonussen en "ekstraordinær anerkendelse" af de ansattes arbejde i 2020, som i den grad har været præget af coronapandemien.

“2020 har været et år, som ingen af os kunne have forudset med udfordringer, som mange af os aldrig har oplevet før. På kontorer, fabrikker, terminaler, lagre og depoter blev A.P. Møller-Maersk nødt til at tilpasse sig uvante og ukomfortable situationer og konstante forandringer for at sikre globale forsyningslinjer," udtaler Mette Refshauge, kommunikationsdirektør i Maersk, i en kommentar til ShippingWatch.

"Den måde, som vores folk har samlet sig om at passe på hinanden i år, tage sig af kunder og hjælpe samfund samtidig med, at de har leveret vinder-resultater er helt enestående," tilføjer hun.

Mens coronapandemien har skabt udfordringer for mange af Maersks ansatte, ikke mindst søfolkene, hvor mange har været strandet på skibe, har 2020 også budt på en markant stigning i indtjeningen i rederiet.

Senest fordoblede Maersk sit resultat i tredje kvartal og for hele 2020 forventer et driftsresultat på mellem 8 og 8,5 mia dollar i 2020.

Afskiber-kritik preller af på Skou: "Jeg tror, kunderne er glade for, at det går os godt"

Maersk fordobler sit overskud i tredje kvartal

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

I denne uge løftede Maersk Tankers sløret for sit nye forretningsben med handelshuset Cargill, mens DFDS sagde ja til at købe grøn ammoniak fra en fabrik i Esbjerg fra 2026. Det grønne brændstof skal hældes i rederiets færger.

Banker vil helst finansiere nybyggede skibe

Bankerne vil helst finansiere nybyggede skibe eller retrofits, lyder det fra flere paneldeltagere ved dette års digitale Marine Money konference. Især LNG er populært blandt skibsejerne, der dog generelt holder igen med nye bestillinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs