ShippingWatch

Containertopchefer spår boom i import til USA vil dampe af

Vi må ikke lade os rive med af skyhøje fragtrater og tårnhøj efterspørgsel, siger topchef for Hapag-Lloyd, der forudser en korrektion, siger han til Reuters.

Under coronakrisen har stigende forsendelser til USA været med til at holde fragtpriserne på et højt niveau, men det vil dampe af, lyder det nu fra flere topchefer for transportvirksomheder.

Det skriver Reuters.

"Vi skal ikke lade os rive med. Det er bare en stigning, som ingen havde forudset i en usædvanlig periode. Der vil komme en korrektion," siger Rolf Habben Jansen, topchef for det tyske containerrederi Hapag-Lloyd til Reuters.

Både den amerikanske forbrugertillid og detailsalget overraskede positivt i september, men stadig flere mister deres arbejde, og der netop blevet meldt om et rekordhøjt antal smittede i USA.

"Vi er udsolgt. Skibene er 100 pct. fulde. Containerne er 100 pct. fulde. Du kan ikke få en container," sagde Jeremy Nixon, adm. direktør i japanske Ocean Network Express (ONE) for nylig ved et event hos International Chamber of Shipping (ICS).

Ifølge Reuters har fragtpriserne fra Asien til USA i de seneste uger toppet på et rekordhøjt niveau på 4500 dollar per fyrrefodscontainer (feu), og den samlede import til de ti største havne i USA er steget med 9,2 pct. i august og 12,4 pct. i september.

Containerrederierne indsætter masser af kapacitet på Stillehavet

Maersk-chef vil kopiere Uber og Hotels.com for at erobre forsømt milliardmarked

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere