ShippingWatch

Maersk bruger overskydende kapital til at købe egen gæld

A.P. Møller-Maersk planlægger at bruge overskydende kapital til at købe egne obligationer tilbage. Rederiet er kommet bedre gennem coronavirussen end ventet.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

A.P. Møller-Mærsk planlægger at bruge sin overskydende kapital til at købe egne obligationer tilbage, efter at verdens største containerrederi har manøvreret sig gennem den globale pandemi med et større overskud end ventet.

Det skriver Bloomberg News.

Maersk meddelte tirsdag formiddag, at det planlægger, at tilbagekøbe obligationer for 600 mio. euro med udløb i 2022 såvel som obligationer i norske kr. til samlet set 3 mia. norske kr.

Maersk fremhæver, at det afspejler selskabets aktive tilgang til gældsstyring, idet kontanterne på bogen bliver brugt til at tilbagekøbe gæld.

I forbindelse med halvårsregnskabet meddelte Maersk, at det nu venter, at indtjeningen i år vil blive på 1,5 mia. dollar mere end selskabet ventede før coronakrisen.

Koncernchef Søren Skou har fortalt, at Maersk vil overveje et nyt aktietilbagekøbsprogram, der kan blive annonceret i forbindelse med regnskabet for 2020.

Maersk ville tirsdag ifølge Bloomberg News ikke kommentere på, om beslutningen om at købe obligationer påvirker aktietilbagekøbsplanerne, idet der blev henvist til, at det er bestyrelsens beslutning.

Containerrederierne er blevet indkaldt til møde i Kina 

Maersk-topchef advarer mod mere protektionisme efter corona 

Maersk får loft på opkøb på 1 mia dollar over de næste to år 

Mere fra ShippingWatch

Søren Skou forventer at investere op mod 4,5 mia dollar årligt

Maersk har sat nyt mål for den investerede kapital frem mod 2025, hvor selskabet forventer at kunne hente over 12 pct. i afkast. I den forbindelse forventer selskabet at investere i omegnen af 4,5 mia. dollar årligt, siger CEO Søren Skou til Ritzau Finans.

Græsk skibsejer ser ind i de højeste rater i årevis

Skibsejeren Danaos Corporation er ligesom containerrederierne begunstiget af en aktuel opturen med høje rater og efterspørgsel. Raterne på at leje skibe er steget til niveauer, der ikke er set i mindst ti år, lyder det fra topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs