ShippingWatch

Maersk-skib ramt af eksplosion i maskinrummet ud for New York

Besætningsmedlem er blevet evakueret fra Maersk-containerskibet Laura Maersk efter en eksplosion i skibets maskinrum. Se video af redningsaktionen.

Foto: Amanda Perobelli/Reuters/Ritzau Scanpix

Maersk-skibet Laura Maersk er blevet ramt af en eksplosion i maskinrummet, som har efterladt skibet uden strøm ud for New York i USA.

Eksplosionen skete torsdag i sidste uge godt 275 sømil sydøst for Newark.

Et besætningsmedlem pådrog sig forbrændinger efter eksplosionen, og personen blev fredag evakueret af den amerikanske kystvagt i samarbejde med den amerikanske flåde.

Besætningsmedlemmet blev efterfølgende fløjet til et hospital i Norfolk, Virginia.

Lauar Maersk var på vej fra Algeciras, da eksplosionen skete. Ifølge den amerikanske kystvagt arbejdes der nu på en bjærgningsplan.

Containerrederier skruer op for aflysninger i tredje kvartal

Søren Skou vil ikke forholde sig til statsgaranti til konkurrenten CMA CGM

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

I denne uge løftede Maersk Tankers sløret for sit nye forretningsben med handelshuset Cargill, mens DFDS sagde ja til at købe grøn ammoniak fra en fabrik i Esbjerg fra 2026. Det grønne brændstof skal hældes i rederiets færger.

Banker vil helst finansiere nybyggede skibe

Bankerne vil helst finansiere nybyggede skibe eller retrofits, lyder det fra flere paneldeltagere ved dette års digitale Marine Money konference. Især LNG er populært blandt skibsejerne, der dog generelt holder igen med nye bestillinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs