ShippingWatch

Maersk bekræfter flere coronasmittede søfolk på containerskib

Maersk har nu fået svar fra lokale myndigheder i Kina, efter at flere søfolk i sidste uge blev isoleret på skibet Gjertrud Maersk med symptomer på coronavirus. Svarene viser tilfælde af coronavirus, oplyser selskabet til ShippingWatch.

Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X01988

A.P. Møller-Maersk bekræfter nu, at søfolk er smittet med coronavirus ombord på et af rederiets containerskibe.

I sidste uge fik flere søfolk ombord på skibet Gjertrud Maersk det dårligt og blev isoleret på skibet med symptomer på covid-19, oplyste Maersk til ShippingWatch. Her fik de behandling efter råd fra læger.

Fredag afventede Maersk fortsat de officielle svar fra de lokale myndigheder og hospitalet på spørgsmålet om, hvorvidt besætningsmedlemmerne var blevet smittet med coronavirus.

Den officielle rapport blev frigivet i dag, den 30. marts 2020, og konkluderede, at en af søfolkene er blevet diagnosticeret med covid-19

Maersk

De svar er nu kommet og viser, at i alt fem søfolk er smittet med coronavirus, hvoraf fire ikke viser symptomer på nuværende tidspunkt, oplyser Maersk til ShippingWatch. I alt er der tale om syv søfolk, som nu befinder sig i land.

"Den officielle rapport blev frigivet i dag, den 30. marts 2020, og konkluderede, at en af søfolkene er blevet diagnosticeret med covid-19 og fire søfolk er symptomfri inficerede individer. De to andre er testet negativ. De indlagte søfolk er alle i stabil tilstand," skriver Maersk til ShippingWatch.

Tager forholdsregler for udskiftning af besætning

Skibet Gjertrud Maersk med plads til 9.000 containere skulle til at indgå i Maersks rutenetværk og ligger ved kaj ved den kinesiske by Ningbo, hvor søfolkene torsdag blev evakueret for at få behandling.

"Der vil blive truffet ekstra forholdsregler for udskiftning af besætning, og hygiejniseringer vil blive gennemført," skriver Maersk.

Maersk besluttede for nylig at udskyde alle udskiftninger af besætning ombord på sine skibe en måned frem netop for at inddæmme smitterisikoen. Indtil videre løber det til efter påske d. 14. april.

Hvorvidt udskydelsen af besætningsskift skal forlænges, ville Maersk ikke svare på fredag.

"Sikkerhed og sundheden for vores folk er vores førsteprioritet, og vi gør vores yderste for at yde den bedst mulige pleje for vores berørte kollegaer," skriver rederiet om situationen.

Maersk-søfolk undersøges for coronavirus

Sidste uges overblik: Sådan har coronaudbruddet ramt shippingindustrien 

Mere fra ShippingWatch

Søren Skou forventer at investere op mod 4,5 mia dollar årligt

Maersk har sat nyt mål for den investerede kapital frem mod 2025, hvor selskabet forventer at kunne hente over 12 pct. i afkast. I den forbindelse forventer selskabet at investere i omegnen af 4,5 mia. dollar årligt, siger CEO Søren Skou til Ritzau Finans.

Græsk skibsejer ser ind i de højeste rater i årevis

Skibsejeren Danaos Corporation er ligesom containerrederierne begunstiget af en aktuel opturen med høje rater og efterspørgsel. Raterne på at leje skibe er steget til niveauer, der ikke er set i mindst ti år, lyder det fra topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs