ShippingWatch

Lego-topchef udtræder af Maersk-bestyrelse

Niels Bjørn Christiansen udtræder af Maersks bestyrelse efter seks år, fremgår det af dagsordenen til generalforsamlingen senere i marts.

Niels Bjørn Christiansen har siddet i bestyrelsen siden 2014. Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Legos topchef, Niels Bjørn Christiansen, udtræder af bestyrelsen i A.P. Møller-Maersk, når koncernen holder generalforsamling den 23. marts.

Det fremgår af dagsordenen til begivenheden.

Der er ikke opstillet nogen, der skal erstatte Lego-chefen. Og bestyrelsen bliver dermed en mand mindre, bekræfter presseafdelingen i Mærsk.

Der har ellers tidligere været rygter fremme i medierne om, at Niels Bjørn Christiansen var i position til en større rolle i Maerks-koncernen end "blot" bestyrelsesmedlem. Han er i medierne blevet peget på både som en kommende formand for bestyrelsen og som topchef.

Niels Bjørn Christiansen blev medlem af bestyrelsen tilbage i 2014, mens han var direktør for Danfoss. I 2017 skiftede han den stilling ud med en anden direktørstilling - i Lego.

I forbindelse med generalforsamlingen i Maersk foreslås der genvalg af Jim Hagemann Snabe, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, Robert Mærsk Uggla, Jacob Andersen Sterling og Thomas Lindegaard Madsen.

Maersk-boss i top-10 over stærkeste lederprofiler

Maersk slanker bestyrelsen efter Prams afgang

Jan Leschly træder ud af Maersks bestyrelse

Pram Rasmussen stopper som Maersk-formand

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere