ShippingWatch

Maersk-skib forsøgt angrebet af pirater i Guineabugten

Et Maersk-skib er blevet angrebet af pirater ud for Nigeria ifølge sikkerhedsfirma. Maersk bekræfter hændelsen over for ShippingWatch. (Opdateret)

Foto: Ole Lind/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Opdateret kl 10.00 20. februar med nye oplysninger om ejerskabet af Maersk Tema

Et Maersk-skib, der er under management af tyske BSM, er blevet angrebet af pirater ud for Nigeria.

Det kommunikationsselskab, der tager sig af sagen, ønsker ikke at oplyse over for ShippingWatch, hvorvidt angrebet fortsat er i gang. Men selskabet oplyser det følgende:

"Vi kan bekræfte, at to motorbåde sejlede mod det BSM-styrede skib Maersk Tema. Besætningen fulgte beredskabsprotokollen. BSM har rapporteret hændelsen til Guineas anti-piratrapportcenter og arbejder med alle relevante maritime myndigheder i regionen."

Ifølge sikkerhedsfirmaet Dryad Global er der tale om skibet Maersk Tema på 5.466 teu. Det er uklart, hvem der ejer skibet. Fredag d.14 februar fremgik det fra skibsdatabasen Vessels Value, at skibet var ejet af selskabet OCM Luxembourg Park Holdings, som ejes af den amerikanske kapitalfond Oaktree Capital Management.

Over for ShippingWatch har Vessels Value senere oplyst, at Maersk Tema i dag er ejet af den tyske shippingvirksomhed Peter Döhle, hvilket Maersk også har oplyst til flere medier.

Hændelsen skulle være fundet sted 170 sømil sydvest for Bayelsa fredag morgen, og ifølge Dryad Global er der tale om to mænd, der kom ombord på skibet.

Maersk bekræfter hændelsen over for ShippingWatch, men ønsker ikke at tilføje yderligere på nuværende tidspunkt.

(Artiklen er løbende blevet opdateret med nye oplysninger, blandt andet ejerskabet af skibet. ShippingWatch har kl 15.30 forsøgt at få en status på hændelsen fra BSM samt PR-bureauet Navigate Response, der håndterer kommunikationen)

Redere vil have international indsats mod pirater i Guineabugten

Danske Rederier opfordrer til international mission i Vestafrika

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere