ShippingWatch

Containerrater falder efter kinesisk nytår

Raterne på de tunge ruter, hvor Maersk og MSC er førende, faldt i denne uge med 12,3 pct., viser en opgørelse fra Shanghai Shipping Exchange fredag.

Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix

Spotprisen på containerfragt fra Asien til Nordeuropa faldt i denne uge, som er den første arbejdsuge efter det forlængede kinesiske nytår.

Raterne på de tunge ruter, hvor Maersk sammen med schweiziske MSC er markedsleder gennem 2M-alliancen, faldt med 12,3 pct. til 850 dollar per tyvefodscontainer (teu), viser en opgørelse fra Shanghai Shipping Exchange fredag.

Indekset blev senest opgjort den 23. januar, forud for fejringen af det kinesiske nytår, som normalt varer en uge.

I år blev ferieperioden dog forlænget med en uge som følge af coronavirusudbruddet i Kina. Selv om flere er vendt tilbage efter ferien, har aktiviteten i Kina fortsat været negativt præget af virusset i denne uge.

Det samlede indeks fra Shanghai Shipping Exchange – Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) – faldt i løbet af denne uge med 7,2 pct. til indeks 910,58, viser de seneste data.

Indekset sammensættes på baggrund af straksprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Asien/Europa-ruterne vejer 20 pct. i indekset.

PIL dropper ruter på Stillehavet

Udsigterne for containermarkedet er stabile men skrøbelige

Rotterdam Havn øger containere og LNG-mængder i 2019

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere