ShippingWatch

Medie: Brasiliansk politi har ransaget tidligere Maersk-direktørs bolig

En tidligere dansk Maersk-direktør har fået sin bolig ransaget af brasiliansk politi i en sag, hvor Maersk er under mistanke for at have bestukket sig til kontrakter med olieselskabet Petrobras, skriver Berlingske Business.

Foto: PR/Maersk

En tidligere dansk Maersk-direktør har fået sin bolig ransaget af brasiliansk politi i forbindelse med en sag, hvor det danske rederi er under mistanke for at have bestukket sig til kontrakter med det brasilianske olieselskab Petrobras, skriver Berlingske Business.

Den tidligere danske Maersk-direktør er hverken sigtet eller tiltalt i sagen, men den brasilianske anklagemyndighed mener, at den tidligere Maersk-direktør via en skibsmægler ansat af Maersk har været med til at bestikke en højtstående direktør i Petrobras.

"Det er vores hypotese, som vi forsøger at få bekræftet i efterforskningen," siger den offentlige anklager Marcelo Ribeiro de Oliveira til Berlingske Business:

I et skriftligt svar til Berlingske Business skriver Maersk:

"Vi tager beskyldningerne meget alvorligt og samarbejder fuldt ud med de relevante myndigheder i deres undersøgelse af sagen. Det er vigtigt at understrege, at A.P. Møller-Maersk er fuldt fokuseret på at sikre, at aktiviteter i alle lande overholder reglerne for antikorruption".

Bestikkelsessagen trækker tråde tilbage til 2014, hvor efterforskningen i Brasilien blev indledt. Bagmandspolitiet i Danmark, SØIK, efterforskede Maersks rolle i sagen fra 2015, men måtte i 2017 opgive efterforskningen, da der ikke kunne findes beviser til at rejse en korruptionssag.

Medie: Maersk gav millioner til agent mistænkt for bestikkelse

Operation bilvask: Sådan vil anklagerne fasttømre korruptionssag mod Mærsk

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere