ShippingWatch

Rater mellem Asien og Europa stiger for fjerde uge i træk

I denne uge var der yderligere stigninger på spotraterne mellem Asien og Europa, viser Shanghai Containerized Freight Index. Det er fjerde uge i træk, at raterne stiger.

Foto: PR / CMA CGM

Spotprisen på containerfragt fra Asien til Nordeuropa steg yderligere i denne uge og er nu steget for fjerde uge i træk.

Raterne på de tunge ruter, hvor Mærsk sammen med schweiziske MSC er markedsleder gennem 2M-alliancen, steg med 2,3 pct. til 746 dollar per tyvefodscontainer (teu), viser en opgørelse fra Shanghai Shipping Exchange fredag.

I løbet af de seneste fire uger er spotprisen på ruterne mellem Asien og Europa steget samlet 28 pct.

Det samlede indeks fra Shanghai Shipping Exchange – Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) – faldt omvendt i løbet af denne uge med 3,1 pct. til indeks 812,24, viser de seneste data.

Asien/Europa-raterne ligger dog stadig - på trods de seneste ugers stigninger - 0,8 pct. lavere end på samme tidspunkt sidste år. For det samlede SCFI er niveauet nu 16,8 pct. lavere end på samme tidspunkt sidste år.

Indekset sammensættes på baggrund af straksprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Asien/Europa-ruterne vejer 20 pct. i indekset.

Der blev transporteret færre containere i september

Stigende antal store containerskibe bliver trukket ud af markedet

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere