ShippingWatch

Havnekoncern melder sig ind i Mærsks blockchain-platform

Den store canadiske havnekoncern Global Container Terminals har sluttet sig til Mærsk og IBM's blockchainplatform, som skal hjælpe med den digitale sporing af gods.

Foto: Pool / Reuters / Ritzau Scanpix

Tradelens, der er blockchain-samarbejdet startet af Mærsk og IBM, har fået endnu en skalp i bæltet, da Global Container Terminals (GTC) fra Canada meldte sig ind i samarbejdet.

Det skriver Tradelens i en meddelelse.

GTC ejer og driver fire store containerterminaler på Nordamerikas kyster. Terminalerne ligger således med to styk i Vancouver i Canada samt i New York og i New Jersey i USA.

"Da konkurrencen fra andre havne tager til, og kundernes krav intensiveres, er vi nødsaget til at aktivere enhver løsning for at øge fragthastigheden gennem vore terminaler og forbedre vores præstationer," siger Doron Grosman, adm. direktør i GTC, i pressemeddelelsen.

Tradelens skal hjælpe virksomheder med at flytte og spore gods digitalt på tværs af internationale grænser, og samtidig skal Tradelens give aktørerne mulighed for at dele information og samarbejde på tværs af leverandørkæden i shippingindustrien.

Skou vil have leverandører med på Tradelens: "Basalt set kan vi tvinge dem"

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere