ShippingWatch

Containerrater mellem Asien og Europa holder sig stabile

Spotpriserne på containerfragt fra Asien og ud i verden steg i denne uge, viser opgørelse fra SCFI. For de tunge ruter mellem Asien og Europa, der udgør 20 pct. i indekset, faldt spotpriserne dog en anelse, men ligger stabilt.

Foto: PR / Maersk

Spotpriserne på containerfragt fra Asien og ud i verden steg i denne uge, viser en frisk opgørelse fra Shanghai Shipping Exchange, der opgør rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI).

For de tunge ruter mellem Asien og Europa, der vejer 20 pct. i indekset, og som er de væsentligste for Mærsks containerforretning, faldt spotpriserne dog blot marginale 0,2 pct. til 580 dollar per tyvefodscontainer (teu). Det svarer til et fald på 1 dollar per teu.

Men det samlede rateindeks - SCFI - steg dog over den seneste uge med 4,3 pct.

Indekset sammensættes på baggrund af straksprisen på fragt af varer fra Shanghai til 15 destinationer i verden.

Faldet i Asien/Europa-raterne var det ottende på stribe, mens det samlede SCFI udskiftede forrige uges fald med en stigning.

MSC haler kraftigt ind på Maersk som verdens største containerrederi

Rater mellem Asien og Europa falder igen efter helligdage 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs