ShippingWatch

Kina søger snæver handelsaftale med USA

Ifølge Bloomberg News er Kina ikke åben for helt så bred en handelsaftale, som USA og præsident Donald Trump lægger op til.

Foto: AP/Ritzau Scanpix

Kina er ikke åben for en helt så bred handelsaftale, som USA's præsident, Donald Trump, umiddelbart lægger op til.

Derfor vil kineserne gå til denne uges forhandlinger mellem de to parter med et forslag, der ikke inkluderer en reform af den kinesiske industripolitik og de mange statskontrollerede selskaber, som ellers er et vigtigt punkt for USA.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til kommentarer fra Kinas vicepremierminister, Liu He, som er leder af den kinesiske forhandlingsdelegation.

Parterne mødes igen torsdag i denne uge - kort tid inden planlagte toldforhøjelser på kinesiske varer står til at træde i kraft i næste uge.

USA har tidligere udskudt forhøjelsen, da toldsatserne også er begyndt at gøre ondt på amerikansk økonomi, og nu spekuleres der i, at endnu en udskydelse kan være på vej.

Det sker efter flere sløje nøgletal fra USA over den seneste periode.

"USA ønsker sandsynligvis ikke at hæve taksterne i betragtning af de nylige tegn på en blødere amerikansk økonomi. Markederne håber på en slags aftale, der giver dem mulighed for at fortsætte med at tale sammen i fremtiden," siger seniorstrateg Yukio Ishizuki fra Daiwa Securities i Tokyo ifølge Reuters.

Handelskrigen ved at bide sig fast i containermarkedet 

Kina køber ny stor ladning sojabønner i USA 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fremrykkede sit klimamål og hævede forventningerne til 2021 i en uge, hvor DSV-topchef Jens Bjørn kaldte containerredernes indtog i logistik "betydningsløst". EU sagde nej til sydkoreansk storfusion, og Maersk Tankers lagde ny strategi frem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs