ShippingWatch

Besætningsmedlem sigtet efter stor kokainfangst på MSC-skib

Et besætningsmedlem er blevet sigtet i USA i forbindelse med fundet af 20 tons kokain på containerskibet MSC Gayane i juni. I alt er seks personer anholdt i forbindelse med den spektakulære sag.

Foto: Handout / Ritzau Scanpix

De amerikanske myndigheder har sigtet et besætningsmedlem fra containerskibet MSC Gayane for det rekordstore fund af kokain på skibet, da det ankom til havnen i Philadelphia i juni.

Nærmere bestemt er ingeniøreleven Nenad Ilic, der er 39 år gammel og fra Montenegro, blevet sigtet for medvirken til smugling i forbindelse med sagen, hvor myndighederne fandt 20 tons kokain på containerskibet. Det skriver avisen Philadelphia Inquirer på baggrund af retsdokumenter.

I alt er seks personer anholdt i sagen, men Nenad Ilic er indtil videre den eneste, der er blevet formelt sigtet.

Det fremgår også af retsdokumenter, at to andre besætningsmedlemmer har tilstået, at de var involveret i smugleroperationen – Ivan Đurašević på 29 og Fonofaavae Tiasaga på 28.

De har bl.a. fortalt efterforskerne, at de hver fik mindst 50.000 euro for at hjælpe med at snige kokainen ombord på skibet. Men de fastholder, at de gjorde det efter ordre fra andre, stadigt unavngivne besætningsmedlemmer, skriver avisen.

Fonofaavae Tiasaga har desuden fortalt, at kokainen blev lastet ombord fra 14 mindre skibe, der sejlede op til MSC Gayane om natten på sejladser mellem Peru og Panama.

MSC Gayane blev tilbageholdt i USA da myndighederne i juni fandt de 20 tons kokain spredt i forskellige containere på skibet efter at have brugt en uge på at finkæmme lasten.

Skibet blev først frigivet flere uger senere, da MSC betalte en kaution på 50 mio. dollar. MSC Gayane er ejet af banken JP Morgan og drives af containerrederiet MSC. Ejeren kan stadig miste skibet senere i sagen, selvom der er betalt kaution. Ifølge Vessels Value er MSC Gayane omkring 90 mio. dollar værd.

Laster fra beslaglagt MSC-skib er på vej videre

Den samlede kokainfangst på MSC-skib er oppe på 18 tons

MSC-skib skal blive i USA efter kokainfund

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere