ShippingWatch

Evergreen vil give kunder bøder på over 200.000 kr. for fejl med farligt gods

Det taiwanesiske containerrederi har meddelt kunderne, at der venter bøder på over 200.000 kr. per container for enhver "forsømmelse, hemmeligholdelse eller fejldeklarering" af farligt gods.

Foto: PR / Pexels

Flere brande om bord på containerskibe har fået flere af verdens største rederier til at indføre store bøder til kunder, som ikke deklarerer farligt gods på tilstrækkelig vis. Seneste i rækken er taiwanesiske Evergreen.

Containerrederiet har ifølge mediet The Loadstar meddelt kunderne, at enhver "forsømmelse, hemmeligholdelse eller fejldeklarering" af farligt gods koster en bøde på 35.000 dollar, svarende til 233.000 kr., per container.

Tidligere på ugen kom det frem, at tyske Hapag-Lloyd vil udstede bøder på 15.000 dollar til kunder i Kina, som ikke deklarerer farligt gods på tilstrækkelig vis.

Nyhederne kommer efter et 2019, som har budt på flere store brande på containerskibe, og det har skabt et øget fokus på farligt gods.

Sikkerhedsspørgsmålet ved farligt gods på containerskibe er for alvor kommet på dagsordenen efter branden på containerskibet Yantian Express tilhørende Hapag-Lloyd i begyndelsen af året.

Branden brød ud i en container ombord på skibet, da det var var på vej fra Colombo i Sri Lanka til Halifax i Canada via Suezkanalen. Branden spredte sig efterfølgende til flere containere.

Forsikringsselskabet TT Club har tidligere estimeret, at der i gennemsnit opstår en brand på et større containerskib hver 60. dag. I værste fald kan brandene koste menneskeliv, men samtidig er de ekstremt omkostningsfulde.

Ifølge TT Club løber kravene fra containerbrande årligt op i over 500 mio. dollars. Ca. 10 pct. af alle containere er deklareret som farligt gods, og ifølge TT Club kan op mod 20 pct. af dem være forkert deklareret.

Hapag-Lloyd vil lange bøder ud i Kina for fejl med farligt gods

Forsikringsselskab: Store containerbrande sker i gennemsnit hver 60. dag

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere