ShippingWatch

Containerrater falder i denne uge

Containerraterne falder 2,3 pct. i forhold til sidste uge. For ruterne mellem Fjernøsten og Europa er udviklingen lidt mindre negativ.

Foto: /Ritzau Scanpix/Reuters/Fabian Bimmer

Containerraterne falder i denne uge. Det viser ugens Shanghai Containerized Freight Indeks, SCFI.

Indekset falder til 810,91, som er 2,3 pct. lavere end ugen før, hvor der blev nået det højeste indeks siden februar.

Men for ruterne mellem Fjernøsten og Europa, der spiller den største rolle for danske Maersk Line, er udviklingen lidt mindre negativ. Her falder raterne til indeks 688 dollar fra 701 dollar, eller med 1,9 pct., fremgår det af SCFI.

Det er fjerde uge i træk, at dette delindeks falder.

Indekset sammensættes på baggrund af straksprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Mærsk, MSC og CMA CGM.

Generelt er markedet - og særligt Asien/Europa-ruterne, hvor Mærsk er markedsleder gennem sin 2M-alliance med schweiziske MSC - fortsat præget af overkapacitet, der lægger pres på priserne.

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs