ShippingWatch

Drewry sænker sine forventninger til containervæksten

Voksende usikkerhed om verdenshandlen får nu Drewry til at sænke sine forventninger til containervæksten i 2019. Handelskrig mellem USA og Kina og de kommende svovlregler spiller ind.

Foto: China Stringer Network/Reuters/Ritzau Scanpix

Analysehuset Drewry sænker sine forventninger til containervæksten i 2019. Analysehuset forventer nu, at væksten i containere, der fragtes på havene, kun vil stige 3 pct. i stedet for 3,9 pct., som tidligere var analysehusets forventning.

Nedjusteringen af væksten sker som følge af en voksende usikkerhed om væksten i verdenshandlen på grund af bl.a. den verserende handelskrig mellem USA og Kina og de kommende svovlregler.

"Vi er fortsat fortrøstningsfulde om, at verdenshandlen vil få et opsving i 2020, men meget vil afhænge af udvikling uden for rederiernes kontrol," udtaler Simon Heaney, senior manager for Drewrys container research, i en meddelelse.

Ifølge Drewry handler det om en række "eksistentielle trusler", som kan lægge en dæmper på efterspørgslen i de kommende år. Det drejer sig bl.a. om en regionalisering af værdikæderne og en voksende grøn dagsorden, som ifølge analysen har potentiale til at ændre forbrugervaner fundamentalt.

Containermarkedet er fortsat usikkert trods færre arbejdsløse skibe

Maersk og konkurrenter indfører krigstillæg efter angreb på skibe

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere