ShippingWatch

Maersk lancerer nyt onlineprodukt til kunder

Maersk vil gøre transporten af containere mere simpel for kunderne via et nyt onlineprodukt, der kan være med til at afværge overbookinger.

Foto: Ritzau Scanpix/Alex Lee

A.P. Møller-Maersk lancerer et nyt onlineprodukt, der skal være med til at gøre transporten af containere mere simpel for kunderne, og som samtidig kan være med til at undgå overbookinger.

Produktet går under navnet Maersk Spot, og det sikrer kunderne en garanti for, at fragten bliver lastet, skriver Maersk i en pressemeddelelse tirsdag morgen. Det sker desuden til en fast pris, som aftales på forhånd.

Ifølge transport- og logistikkoncernen er produktet et led i strategien om at simplificere værdikæden.

Ifølge Maersk er det ikke unormalt at se overbookinger på op til 30 pct., hvilket er med til at skabe usikkerhed for kunderne, når de skal have fragtet deres varer.

"Med Maersk Spot giver vi fuld synlighed over prisen og vilkår, der sikrer, at lasten kommer om bord. I sidste ende giver det kunderne mulighed for at flytte deres gods på en enklere og mere pålidelig måde," siger Silvia Ding, der er chef for Ocean-produkter hos Mærsk.

Garantien for, at fragten bliver lastet, betyder, at kunden skal betale et gebyr, hvis den afbestiller fragten igen, mens Maersk forpligter sig til at kompensere kunden, i tilfælde af at fragtet ikke kommer med som lovet.

Maersk Spot gør det muligt for kunderne at søge og finde de bedste rater online, og den samlede pris vil være beregnet og fast, så snart kundens booking bekræftes.

Det er lige nu muligt for kunder at booke gennem Maersk Spot på alle ruter - undtagen ind og ud af USA. Produktet er i øjeblikket tilgængeligt som en BETA-side, og det vil blive fuldt implementeret på Mærsks hjemmeside i starten af august.

Maersk ændrer på sejlruter i Hormuz-strædet efter angreb på tankskibe

Maersk starter flere nye projekter i Rusland

Efter rivalers blåstempling: Tradelens er i dialog med flere store rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere