ShippingWatch

Maersk generobrer førsteplads med største last ombord

Et Maersk-skib sejlede 1. juni fra Malaysia med en last, der var så stor, at det blev en ny verdensrekord, skriver analysehuset Alphaliner.

Maersk
Monaco Maersk-skibet i havn. Foto: Maersk

Et Maersk Line-skib er blevet rekordholder, efter skibet tidligere på måneden sejlede med en last på ikke mindre end 19.284 teu ombord.

Det er det højeste antal containere målt i teu, der nogensinde er lastet ombord på ét skib, skriver analysehuset Alphaliner. Rekorden er sat 1. juni med afgang fra havnen Tanjung Pelepas i Malaysia, hvorfra skibet satte kurs mod APM Terminals' Maasvlakte II-havn i Rotterdam.

Den nye rekordholder er skibet Monaco Maersk, som er af typen megamax, der faktisk kan rumme langt mere. Skibet har en samlet kapacitet på 20.568 teu, men det har altså endnu ikke været udnyttet til fulde.

Maersk har tidligere holdt rekorden med skibet Mumbai Maersk, der i august 2018 lastede 19.038 teu ombord på en rute fra Malaysia til Rotterdam.

Den rekord blev slået af japanske ONE, som i februar sejlede med 19.190 teu ombord på skibet MOL Tribute. Containerskibet sejlede fra Singapore mod Europa via Suezkanalen og var også af typen megamax.

Maersk-skibet med den rekordstore last forventes at nå i havn 21. juni.

Kunderne har tre ønsker til containerrederiernes digitale alliance

MSC og CMA CGM går med i Maersks digitale satsning

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere