ShippingWatch

Trump forventer at tale handel med Kina om få uger

USA's præsident Donald Trump forventer, at han senere på måneden skal mødes med Kinas præsident Xi Jinping for at tale handelsaftale.

USA's præsident Donald Trump. | Foto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Leah Millis

USA's præsident, Donald Trump, siger, at han forventer at mødes med Kinas præsident, Xi Jinping, ved G20-topmødet i Japan senere på måneden.

Ifølge Trump er der et møde planlagt mellem de to.

Tidligere mandag sagde Trump, at han var klar til at lægge mere told på kinesiske varer, hvis han ikke får en handelsaftale i hus med den kinesiske præsident ved G20-topmødet.

"Hvis vi ikke indgår en aftale, vil vi se en forhøjelse af toldsatserne," sagde Trump til tv-stationen CNBC.

I sidste måned endte et møde i Washington mellem de to præsidenter uden resultat.

Trump har flere gange sagt, at han forventer at møde Xi ved G20-topmødet i den japanske by Osaka den 28.-29. juni.

Det er ikke bekræftet fra kinesisk side, at et møde mellem de to er skrevet i kalenderen. Det kinesiske udenrigsministerium sagde mandag, at Kina er åben over for at fortsætte forhandlingerne, men at der ikke var noget at meddele om et kommende møde.

USA og Kina har i en længere periode forhandlet om samhandel. Men forholdet mellem de to stormagter er på det seneste kraftigt forværret.

Trump har lagt told på op mod 25 procent på kinesiske varer for 200 milliarder dollar.

Kina har svaret igen ved at øge toldsatserne på en række amerikanske varer fra 1. juni. Regeringen i Beijing har sagt, at der kan komme flere tiltag fra kinesisk side.

Det kan blandt andet ramme eksporten af sjældne jordarter til USA. Kina er i besiddelse af langt de største forekomster af sjældne jordarter. De er en vigtig bestanddel i produktionen af højteknologiske produkter.

Trump varsler told på endnu flere kinesiske varer

Redere mener USA og Kina er de største bekymringer 

Nu lægger Trump told på indiske varer 

Mere fra ShippingWatch

Noreco skifter CEO: "Vi har underpræsteret væsentligt"

Det norske olieselskab har hverken leveret tilfredsstillende i forhold til sin omstillingsstrategi eller investorerne, lyder det fra bestyrelsesformand Riulf Rustad. Det sker i forbindelse med, at selskabets topchef, David B. Cook, mandag er trådt tilbage.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs