ShippingWatch

HMM tror på bedre marked – men handelskrigen spøger

HMM regner med stigende rater over højsæsonen, men handelskrigen mellem USA og Kina sætter en dæmper på væksten. Det skriver containerrederiet i sit regnskab for første kvartal.

Hyundai Merchant Marine
Foto: Hyundai Merchant Marine

Det sydkoreanske containerrederi HMM tror på et bedre marked i resten af 2019, men handelskrigen mellem USA og Kina står fortsat i vejen for en egentlig genopretning af fragtraterne.

Det meddeler selskabet i sit regnskab for første kvartal.

"Både fragtraterne og containervoluminerne vil med al sandsynlighed stige i andet og tredje kvartal på grund af øget efterspørgsel i højsæsonen," lyder det i en udtalelse fra selskabet.

Konflikten mellem USA og Kina, som begge har varslet nye toldsatser, skaber dog betydelig usikkerhed på containermarkedet. Det samme gælder konsekvenserne af det uafklarede brexit og frygten for en nedgang i verdensøkonomien, skriver HMM.

Rederiet forventer desuden, at udgifter til bunkerolie vil stige på grund af USA's sanktioner mod Iran samt de nye svovlkrav fra 2020.

Hæver omsætning og voluminer

Udtalelserne kommer efter et første kvartal, hvor det er lykkedes for HMM at hæve både omsætningen og voluminerne. Til gengæld kniber det stadig med at tjene penge for Sydkoreas største containerrederi.

Omsætningen er steget med 18 pct. til 1315,9 mia. won (1,1 mia. dollar), mens mængderne går frem med 11 pct. til ca. én mio. teu.

HMM oplyser ikke sin bundlinje, men driftsresultatet viser fortsat et minus, selvom tabet er mindsket. Det lyder på 105 mio. won mod 170 mio. won i første kvartal af 2018. At det ikke er blevet til et plus skyldes både de høje oliepriser og handelskrigen, lyder det fra HMM.

I regnskabet nævner rederiet, at det forventer at installere scrubbere på stort set alle sine skibe for at leve op til svovlkravene fra næste år. Samtidig regner rederiet med at få sine kunder til at betale en del af de stigende udgifter til brændstof.

Hovedrute står til at blive hårdt ramt af handelskrigen

Rederier i fælles opråb mod Trump og Kinas handelskrig

Kina slår igen i handelskrigen med ny told

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere