ShippingWatch

Maersk håber at få rivalerne med på blockchain-platform i år

Tre måneder efter opstarten har 11 rederier tilsluttet sig Maersks Tradelens-platform, men de store konkurrenter udebliver, og containerrederiet anerkender, at platformen kun er interessant, hvis alle er med. CEO Søren Skou regner med, at 2019 bliver året, hvor det sker.

Foto: /ritzau/Casper Holmenlund Christensen

Blockchain-platformen Tradelens, som Maersk ejer i samarbejde med IBM, tæller tre måneder efter opstarten 11 rederier.

Men langt flere rederier og især de store konkurrenter skal med, hvis platformens skal indfri sit mål om at spare industrien for milliarder ved at begrænse papirarbejdet i logistikkæden. Det erkender Maersks topchef i et interview med Børsen.

"Det er en platform, som kun er rigtig interessant, når alle er med. Det mest kritiske er at få så mange rederier med som muligt. Nu har vi 11, men vi mangler fortsat nogle af de store. Hvis vi får en eller to af dem, kommer resten," siger CEO Søren Skou til Børsen på verdens største shippingkonference, TPM i Long Beach.

Maersk topchef regner til gengæld "helt sikkert" med, at det kommer til at ske i år, fortæller han til Børsen. Det tegner dermed til, at 2019 et skæbneår for Tradelens, som har fået konkurrence fra Global Shipping Business Network (GSBN) bestående af bl.a. CMA CGM og Cosco Shipping.

Flere industrispillere – herunder Hapag-Lloyds CEO, Rolf Habben Jansen – har tidligere understreget, at neutralitet og fair regler omkring fx data og ip-rettigheder er afgørende for deres deltagelse i et blockchain-samarbejde.

Det afgørende er, at det bliver "en industriel platform og ikke en platform for Maersk og IBM," som Hapag-Lloyd chefen sagde sidste år. I den forbindelse har Maersk allerede justeret ejerskabsstrukturen i platformen og er fortsat indstillet på at kigge på spørgsmålet igen.

Alle tror på blockchain – men ingen stoler på hinanden

Kinesisk havn går med i CMA CGM og Coscos blockchain-samarbejde

Skou mener, Maersk er foran Cosco og CMA CGM på blockchain

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere