ShippingWatch

Rateindeks falder 4,9 pct. over to uger

Raterne for containerfragt på en stribe ruter fra Shanghai og ud i verden ligger i indeværende uge 4,9 pct. lavere end for to uger siden.

Foto: Bloomberg

De seneste to uger er det gået tilbage for raterne for containerfragt på en stribe ruter fra Shanghai og ud i verden. I indeværende uge ligger niveauet 4,9 pct. lavere end for to uger siden. Det fremgår af fredagens SCFI-indeks fra Shanghai Shipping Exchange.

I sidste uge var der ingen beregning af indekset på grund af det kinesiske nytår. Og ugen før faldt indekset 1,2 pct.

SCFI sammensættes på baggrund af straksprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

OOCL forventer desperat overlevelseskamp blandt rederier 

Kinesisk nytår kan bringe ny hovedpine for containerrederne 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs