ShippingWatch

Maersk sender en advarsel til Hongkongs havn

Fire havneselskaber vil indgå et samarbejde i en af verdens største havne, Hongkong. Nu sender havnens største kunde Maersk en advarsel til myndighederne, der er ved at vurdere, om konkurrencen er truet.

Foto: Ritzau Scanpix/Kasper Palsnov

Planerne om en alliance mellem havneselskaberne i verdens syvende største havn, Hongkong, får nu havnens største kunde til at sende en advarsel til myndighederne, der lige nu skal vurdere, om samarbejdet er i orden.

Alliancen består af terminaloperatørerne Hongkong International Terminals, Modern Terminals, Cosco-Hit Terminals (Hongkong) og Asia Contaner Terminals, og de sidder tilsammen på langt størstedelen af havnen. Derfor er frygten, at de fire operatører med så dominerende en position kan komme til at styre vilkårerne for kunderne i havnen og dermed true konkurrencen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs