ShippingWatch

Rederier har fået mindre appetit på megaskibe

Færre bestillinger på ultrastore containerskibe får Drewry til at forudse en "langt mere positiv" udvikling mellem udbud og efterspørgsel i containermarkedet. Men der er stadig for mange skibe, og handelskonflikt dæmper væksten.

Foto: PR-foto/Hamburg Hafen Marketing Association

Der er ikke blevet bestilt megaskibe i samme omfang, som mange måske har frygtet, og det får Drewry til at se mere positivt på udsigterne i containermarkedet de kommende år.

"Vi regner med, at industriens balance mellem udbud og efterspørgsel vil drage fordel af en reduceret appetit på ultra large container vessels (ULCV'ere) hos de store rederier," skriver analysehuset blandt andet i sin seneste rapport om containerindustrien.

HMM's bestillinger på 12 af de enorme skibe er ikke for alvor blevet efterfulgt af modsvar i markedet, og det er blandt andet på den baggrund, at Drewry nu forudser en "kraftig reduktion" af nye ordrer for 2020 og frem.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs