ShippingWatch

11 søfolk kidnappet fra skib chartret til Maersk Line i Nigeria

Et containerskib ejet af Peter Döhle Schiffahrts og chartret ud til Maersk Line er lørdag blevet angrebet af pirater i Nigeria. 11 søfolk er blevet taget som gidsler, mens ni er i sikkerhed, skriver Maersk Line til ShippingWatch.

Arkivfoto | Foto: Armando Franca/AP/Polfoto/Arkiv

Opdateret 30.10.2018 kl. 7.40 med oplysninger fra Maersk Line.

Pirater i Nigeria har taget 11 søfolk som gidsler fra et containerskib, som Maersk Line chartrer fra en tysk ejer.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters mandag aften og citerer polske medier. De polske medier omtaler angrebet, fordi otte af søfolkene er fra Polen.

Hændelsen bliver samtidig bekræftet af managementselskabet Midocean, som driver skibet på vegne af ejeren Peter Döhle. Maersk Line bekræfter også hændelsesforløbet over for ShippingWatch.

"Vi kan bekræfte, at det chartrede skib Pomerenia Sky, som bliver drevet og opereret af selskabet Midocean (IoM) Limited, er blevet angrebet på vej til Onne, Nigeria d. 27. oktober 2018. Efter angrebet blev ni søfolk fundet i god behold, men desværre savnes 11 besætningsmedlemmer stadig. Maersk Line samarbejder med Midocean (IoM) Limited og vil gøre vores bedste for at støtte i denne svære situation," skriver Maersk Line til ShippingWatch i en mail.

Midocean er nu i gang med at forsøge at få de tilfangetagne besætningsmedlemmer fri.

"Vores prioritet er at sikre en hurtig løsladelse af de 11 besætningsmedlemmer, som er blevet taget, og vi arbejder tæt med vores partnere og lokale myndigheder for, at det skal lykkes," skriver Midocean i en meddelelse ifølge Reuters.

Managementselskabet oplyser desuden, at alle søfolkenes familier er blevet orienteret, og at skibet nu er sejlet i sikkerhed.

Det tyske medie Hans International Maritime Journal skriver, at otte af de kidnappede besætningsmedlemmer er polske, mens to er fra Filippinerne og en fra Ukraine.

Ifølge Maersk Line er Pomerenia Sky et containerskib med en kapacitet på 2.500 teu. Det blev bygget i 2007 og sejler under liberisk flag.

Historisk rekord i statistik for piratangreb

Rapport: Pirater har kidnappet 35 i Guinea-bugten i år

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs