ShippingWatch

Maersk får "historisk stor" ordre på kølecontainere fra Hapag-Lloyd

Det tyske containerrederi har lagt en ordre hos Maersks containerproducent på over 8000 kølecontainere. En "historisk stor" ordre, lyder det fra Maersk.

Foto: MCI

Maersk Container Industry (MCI), som er A.P. Møller Maersks producent af containere, har sikret sig en stor ordre på kølecontainere fra det tyske containerrederi Hapag-Lloyd.

Det skriver Maersk i en pressemeddelelse.

Hapag-Lloyd har for nylig annonceret, at rederiet vil bestille 11.100 nye kølecontainere. 8600 af dem er bestilt hos Maersk Container Industry, som kalder ordren "historisk stor".

Maersk Container Industry har allerede påbegyndt produktionen på sin fabrik i Qingdao i Kina.

I sommer valgte Maersk Container Industry at lukke sin fabrik i Chile efter kun tre år. Lukningen af fabrikken i Chile skal skære så meget i omkostningerne, at det resterende MCI kan forvandle sig til et levedygtigt selskab i Maersk-gruppen.

På den korte bane kan lukningen koste op imod godt 1,5 mia. kr. på grund af nedskrivninger af materielle aktiver og udgifter til fratrædelse og nedlukning.

Lukning af MCI i Chile betyder milliardudgift til Maersk

Stærke reaktioner i Chile efter lukning af MCI's fabrik

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs