ShippingWatch

Maersk Line ramt af transportkaos i Brasilien

De brasilianske lastbilchauffører har siden begyndelsen af året strejket flere gange i en strid om aflønningen af dem, og det har skabt transportkaos. Situationen er ude af kontrol, lyder det fra Maersk Line. Det skriver Financial Times.

Foto: PR-foto: Portonave Brasilien

Brasilien har siden i vinter været ramt af problemer med lastbiltransport, og det har nu spredt sig til shippingsektoren. Strejkerne blandt lastbilchaufførerne er affødt af uenigheder om priserne for vejtransport.

Uregelmæssighederne giver problemer for rederierne, der ikke kan få transporteret deres gods til og fra havnene. Det skriver Financial Times.

Ifølge Maersk Line i Brasilien er der stor forvirring om arbejdet i havnene i landet.

"Vi ser lige nu, at situationen er helt ude af kontrol og bliver værre," siger Antonio Dominguez, der er managing director i Maersk Line for Sydamerikas østkyst.

Ro på vej til Brasiliens havne 

Brasilien ligner et langt sejt træk for de store rederier 

Fransk-kinesisk havnegruppe jagter opkøb i Brasilien 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk satte rekord, Norden fik underskud, men hævede resultatforventningerne, Dan-Bunkering udpegede ny topchef, Celsisus Shipping vil sælge ud af højt prissatte tørlastskibe, og den farverige erhvervsmand Thor Stadil risikerer at miste retten til at drive virksomhed i sag om konkurskarantæne.

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs