ShippingWatch

Raterne på Asien-Europa er på højeste niveau i mere end et år

Indekset SCFI tilbage ved den fremgang, der overordnet set har præget raterne det seneste. I sidste uge faldt SCFI marginalt med 0,2 pct., men er nu på sit højeste i mere end et år.

Foto: Ritzau Scanpix

Rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler prisniveauet på containerfragt fra Shanghai til en stribe destinationer verden over, stiger i denne uge med 1,1 pct.

Det fremgår af data fra Shanghai Shipping Exchange, der opgør indekset.

Dermed er SCFI tilbage ved den fremgang, der overordnet set har præget indekset på det seneste. I sidste uge faldt SCFI marginalt med 0,2 pct., men inden da var det gået frem tre uger i træk.

Det har også givet en pæn fremgang i spotpriserne på containerfragt på ruterne mellem Asien og Europa, hvor blandt andet A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, er en stor spiller.

Spotpriserne fra Asien til Europa steg i denne uge med 3,3 pct. til 959 dollar per 20-fods container, TEU, og dermed er raterne på den vigtige handelsrute nu på det højeste niveau siden juli sidste år.

SCFI sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Asien-Europa rater når højeste niveau siden sidste sommer

Fragtraterne sætter årsrekord for anden uge i træk 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs