ShippingWatch

Costamare lejer skibe til Maersk Line og Yang Ming

Skibsejeren Costamare har været på indkøb hos både værfterne og i secondhand-markedet. Fem nybygninger er bestilt, mens to brugte skibe er blevet købt.

Foto: Maersk Line

Skibsejeren Costamare har indgået to aftaler med containerrederierne Maersk Line og Yang Ming.

Det Monaco-baserede selskab med græske rødder oplyser i en meddelelse, at det har købt to containerskibe fra 2013, som nu bliver lejet ud til Maersk Line på kontrakter med syv års varighed.

Costamare har desuden bestilt fem nye containerskibe, som skal bygges af Jiangsu Yangzijiang Shipbuilding Group i Kina. De bliver leveret mellem 2020 og 2021 og vil den tid indgå i flåden hos det taiwanske rederi Yang Ming på ti-årige kontrakter.

Begge transaktioner bliver betalt med en blanding af kontanter og gæld, mens man i øjeblikket også forhandler med en europæisk bank om finansiering af det og Maersk-skibe, oplyser Costamare.

Kontrakterne med Maersk Line og Yang Ming ventes at sikre selskabet omsætning for 650 mio. dollars.

Yang Ming øger flåden med ti nye skibe

Seaspans topchef vil købe op med ny kapital fra investor

 

Forsiden lige nu

Afskibere revser containerredernes nye bunkertillæg

Flere afskibere kritiserer containerredernes nye brændstoftillæg, der skal modsvare milliardudfordringen med svovlreglerne fra 2020. Historisk set bliver afskiberne naturligt mistænkelige, når rederier kalder en afgift for fair og gennemskuelig, lyder kritikken.

Sådan skal Maersk Supply Service tjene penge i fremtiden

2018 er det hårdeste år for olie- og gasbranchen, siden olieprisens dyk i 2014. Sådan lyder det fra Maersk Supply Service, hvor en betydeligt større del af rederiets indtægter skal komme fra nye forretningsområder allerede i 2020. Strategichef Jonas Agerskov udpeger fire centrale områder over for ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere