ShippingWatch

Stifteren af franske CMA CGM er død

Jacques Saadé, der stiftede det franske containerrederi CMA CGM, er afgået ved døden i en alder af 81 år.

Jacques R. Saadé (tv) og hans søn Rodolphe Saadé. Foto: CMA CGM

Jacques R. Saadé, stifter af CMA CGM tilbage i 1978 og som i dag er verdens tredje største containerrederi, er død i en alder af 81 år.

"Jacques R. Saadé dedikerede sit liv til CMA CGM. Et ekstraordinært visionært menneske, der gjorde virksomhedens til en af verdens førende transportvirksomheder af containere med repræsentation i mere end 160 lande og som samtidig fastholdte de familiemæssige værdier," skriver CMA CGM i en meddelelse.

Jacques R. Saadé udnævnte i februar sidste år sin søn Rodolphe Saadé som ny CEO og senere på året også til formand for gruppen.

Rodolphe Saadé har siden 1994 haft forskellige ledelsesposter i CMA CGM. I 2009 fik han ansvaret for gennemførelsen af en omfattende finansiel restrukturering af gruppen, ligesom han stod i spidsen for rederiet i forbindelse med opkøbet af det Singapore-baserede Neptune Orient Lines (NOL) i 2015 og 2016.

Jacques R. Saadé flygtede fra borgerkrigen i Libanon i 1970'erne og grundlagde senere Compagnie Maritime d’Affretement (CMA) i Marseilles den 13. September 1978 med fire ansatte og et enkelt skib i rutefart mellem Marseille og Beirut.

Næste generation overtager topledelsen i CMA CGM

Saadé-familien gennemfører generationsskifte i CMA CGM

CMA CGM køber nordeuropæisk logistikselskab

CMA CGM gik frem i 2017: "En fremragende præstation"

Forsiden lige nu

Stigning i amerikanske oliereserver giver prisfald

Ifølge flere analytikere kan de stigende handelsspændinger mellem USA og Kina yderligere være med til at afspore den globale økonomiske vækst og derved også sænke den fysiske efterspørgsel på olie.

IMF advarer om handelskrig og dyre finansmarkeder

Selvom risici hober sig op i form af handelskrig, politisk uro i EU og oppustede finansmarkeder, har det globale opsving endnu ikke mistet flyvehøjde. Det vurderer Den Internationale Valutafond (IMF) i en opdatering af prognosen fra april.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere