ShippingWatch

Stifteren af franske CMA CGM er død

Jacques Saadé, der stiftede det franske containerrederi CMA CGM, er afgået ved døden i en alder af 81 år.

Jacques R. Saadé (tv) og hans søn Rodolphe Saadé. Foto: CMA CGM

Jacques R. Saadé, stifter af CMA CGM tilbage i 1978 og som i dag er verdens tredje største containerrederi, er død i en alder af 81 år.

"Jacques R. Saadé dedikerede sit liv til CMA CGM. Et ekstraordinært visionært menneske, der gjorde virksomhedens til en af verdens førende transportvirksomheder af containere med repræsentation i mere end 160 lande og som samtidig fastholdte de familiemæssige værdier," skriver CMA CGM i en meddelelse.

Jacques R. Saadé udnævnte i februar sidste år sin søn Rodolphe Saadé som ny CEO og senere på året også til formand for gruppen.

Rodolphe Saadé har siden 1994 haft forskellige ledelsesposter i CMA CGM. I 2009 fik han ansvaret for gennemførelsen af en omfattende finansiel restrukturering af gruppen, ligesom han stod i spidsen for rederiet i forbindelse med opkøbet af det Singapore-baserede Neptune Orient Lines (NOL) i 2015 og 2016.

Jacques R. Saadé flygtede fra borgerkrigen i Libanon i 1970'erne og grundlagde senere Compagnie Maritime d’Affretement (CMA) i Marseilles den 13. September 1978 med fire ansatte og et enkelt skib i rutefart mellem Marseille og Beirut.

Næste generation overtager topledelsen i CMA CGM

Saadé-familien gennemfører generationsskifte i CMA CGM

CMA CGM køber nordeuropæisk logistikselskab

CMA CGM gik frem i 2017: "En fremragende præstation"

Forsiden lige nu

Afskibere revser containerredernes nye bunkertillæg

Flere afskibere kritiserer containerredernes nye brændstoftillæg, der skal modsvare milliardudfordringen med svovlreglerne fra 2020. Historisk set bliver afskiberne naturligt mistænkelige, når rederier kalder en afgift for fair og gennemskuelig, lyder kritikken.

Sådan skal Maersk Supply Service tjene penge i fremtiden

2018 er det hårdeste år for olie- og gasbranchen, siden olieprisens dyk i 2014. Sådan lyder det fra Maersk Supply Service, hvor en betydeligt større del af rederiets indtægter skal komme fra nye forretningsområder allerede i 2020. Strategichef Jonas Agerskov udpeger fire centrale områder over for ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere