ShippingWatch

Stifteren af franske CMA CGM er død

Jacques Saadé, der stiftede det franske containerrederi CMA CGM, er afgået ved døden i en alder af 81 år.

Jacques R. Saadé (tv) og hans søn Rodolphe Saadé. Foto: CMA CGM

Jacques R. Saadé, stifter af CMA CGM tilbage i 1978 og som i dag er verdens tredje største containerrederi, er død i en alder af 81 år.

"Jacques R. Saadé dedikerede sit liv til CMA CGM. Et ekstraordinært visionært menneske, der gjorde virksomhedens til en af verdens førende transportvirksomheder af containere med repræsentation i mere end 160 lande og som samtidig fastholdte de familiemæssige værdier," skriver CMA CGM i en meddelelse.

Jacques R. Saadé udnævnte i februar sidste år sin søn Rodolphe Saadé som ny CEO og senere på året også til formand for gruppen.

Rodolphe Saadé har siden 1994 haft forskellige ledelsesposter i CMA CGM. I 2009 fik han ansvaret for gennemførelsen af en omfattende finansiel restrukturering af gruppen, ligesom han stod i spidsen for rederiet i forbindelse med opkøbet af det Singapore-baserede Neptune Orient Lines (NOL) i 2015 og 2016.

Jacques R. Saadé flygtede fra borgerkrigen i Libanon i 1970'erne og grundlagde senere Compagnie Maritime d’Affretement (CMA) i Marseilles den 13. September 1978 med fire ansatte og et enkelt skib i rutefart mellem Marseille og Beirut.

Næste generation overtager topledelsen i CMA CGM

Saadé-familien gennemfører generationsskifte i CMA CGM

CMA CGM køber nordeuropæisk logistikselskab

CMA CGM gik frem i 2017: "En fremragende præstation"

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere