ShippingWatch

Hapag-Lloyd dropper en ud af to ruter til Iran

Tyske Hapag-Lloyd har ligesom flere andre rederier valgt at trække sig fra Iran, fordi USA genindfører sanktioner mod landet. Hos Hapag-Lloyd drejer det sig om stop for en feederservice.

Foto: PR-foto/Hapag-Lloyd

Ligesom mange andre rederier har det tyske containerrederi Hapag-Lloyd besluttet at stoppe dele af sin sejlads på Iran.

Konkret drejer det sig om en feederservice til landet, oplyser rederiet til Reuters.

Rederiet har igennem partnere brugt to feederruter til landet og vil træffe en beslutning om den anden, inden d. 4. november i år, hvor de amerikanske sanktioner træder i kraft.

"En af de to services er nu blevet afsluttet, mens den anden er ved at blive gennemgået," skriver Hapag-Lloyd til nyhedsbureauet.

I maj annoncerede den amerikanske præsident, Donald Trump, at USA vil udtræde af atomaftalen og vil indføre økonomiske sanktioner mod Iran igen.

Det har den seneste måned fået flere rederier til at trække sig fra landet, da man vil undgå at blive ramt af de amerikanske sanktioner. Herunder Maersk Tankers og Torm, mens også Maersk Line, MSC og flere af de andre store rederier har meldt ud.

Maersk Tankers lukker ned i Iran efter Trumps atom-exit 

Nemt for Torm at sige farvel til Iran 

Norden dropper sine tankforretninger i Iran

Hyundai Merchant Marine lukker ikke helt ned i Iran 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs